Radionica sporta

Zašto sportić i kome je on namenjen?

Kroz rad sa decom primetili smo da je sve više dece čiji nivo motoričkih sposobnosti nije u skladu sa njihovim uzrastom.

Urban, brz i sedentarni način života sa sobom nosi brojne posledice.

One podrazumevaju i slabije razvijenu grubu motoriku kod dece, nespretnost, lošu kondiciju, pojačanu potrebu za kretanjem, skakanjem, vrtenjem, gojaznost.

Sve je manji broj dece koja provode sate napolju igrajući se, trčeći, preskačući vijaču ili lastiš a sve više dece koja vreme provode unutra, u zatvorenom.

Naravno sve je manje i parkova i prostora bezbednih za ovakvu dečju igru.

U želji da pomognemo deci da zadovolje potrebu za kretanjem, razviju motoričke sposobnosti, postanu spretniji pokrenuli smo Oazin sportić.

grupno vežbanje

Reč je o radionicama sporta koje kroz igru osim motoričkih sposobnosti, podstiču i razvoj kognitivnih sposobnosti, socijalnih veština neophodnih za grupni sport, drugarstva, podsticanju lepog ponašanja (čekanje reda, poštovanje pravila igre, slušanje trenera).

Posebna pažnja pridaje se prevenciji i otklanjanju lošeg držanja, deformiteta kičmenog stuba, ravnih tabana itd. To se postiže kroz vežbanje u malim grupama (dvoje ili troje) dece sličnog uzrasta (3. i 4. godine; 5. i 6. godina).

Vežbe koje se sprovode da decom podrazumevaju vežbe za pravilan razvoj, poligone, korektivnu gimnastiku, pokretne igre.

Radionice sporta drži profesor fizičkog vaspitanja sa dugogodišinjim iskustvom u radu sa decom.

Cenu Oazinog sportića pogledajte ovde .