Psihološka procena i savetovanje

Procena i savetovanje dečjeg psihologa

Neizostavan član Oazinog tima, koji se bavi prevencijom, otkrivanjem i tretmanom razvojnih poremećaja i kašnjenja, jeste i dečji psiholog.

Uloga ovog stručnjaka je psihološka dijagnostika (primenom odgovarajućih psiholoških testova), tumačenje rezultata testova, individualni tretman sa detetom, savetovanje roditelja i podrška porodici prilikom sprovođenja dogovorenih terapijskih modela u kućnim uslovima.

igračke

Kada je potrebno da se javim dečjem psihologu?

Savetovanje dečjeg psihologa potražite ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu vezano za ponašanje Vašeg deteta ili njegov socio-emocionalni razvoj. Imajte na umu da su informacije koje su dostupne na internetu često nepotpune, netačne, napisane od strane nestručnog lica ili podeljenje kao iskustvo roditelja na osnovu njihovog pojedinačnog iskustva. Umesto da odgovore tražite ovim putem zakažite susret sa stručnjakom koji će Vam dati odgovor, savet ili preporučiti terapijski model specifično prilagođen Vašoj situaciji i Vašem detetu.

Koji su razlozi da se javim?

Najčešći razlozi javljanja dečjem psihologu su: različita razvojna kašnjenja i kašnjenja u progovaranju; burne reakcije na osujećenje; temper tantrumi; postavljanje granica u ponašanju deteta; strahovi kod dece; toaletni trening; problemi u ishrani dece i mladih; problemi sa spavanjem kod dece i mladih; problemi sa samopouzdanjem kod dece i mladih; adaptacija na vrtić, predškolski pripremni program ili školsko okuženje; testiranje za polazak u prvi razred.

Susreti sa psihologom se zakazuju, i traju između 45 minuta i sat vremena.

Cenu psihološke procene i savetovanja potražite ovde .