Kreativna radionica

Šta je radionica?

Sigurno ste primetili da je u današnje vreme omiljena aktivnost dece gledanje crtanih filmova na ekranima, ili igranje igrica na telefonima, tabletima, Nintendo, Sony Playstation ili Xbox konzolama. Sve je manje dece koja uživaju u aktivnostima crtanja i bojenja. Ovo za posledicu ima niz nuspojava, od kojih su najizraženije: problemi sa pažnjom, grafomotorikom, finom motorikom, bilateralnom koordinacijom, nedostatak mašte, i “dete koje ne zna da se zaigra samo”.

Otpor prema olovci, nesposobnost sečenja makazama, nedostatak strpljenja za mirne aktivnosti poput bojenja javljaju se kod velikog broja dece uzrasta 4-6 godina.

Kako bi sprečili navedene probleme i otkrili deci sve lepote kreativnog stvaralaštva pokrenuli smo Oazine kreativne radionice. Reč je o grupnim aktivnosti u kojima se spaja kreativnost, mašta i razvoj specifičnih sposobnosti deteta.

kreativna radionica

Šta je cilj radionica?

Cilj radionica jeste razvijanje kreativnosti deteta, kroz priliku da eksperimentišu sa različitim materijalima i tehnikama; socijalizacija, rad u malim grupama podstiče razvoj veština kao što su saradnja, komunikacija, razumevanje različitosti i poštovanje drugih; opuštanje deteta, kroz mirne, prijatne stvaralačke aktivnosti dete “puni svoju šolju” blagostanja.

Radionice se sastoje od kreativnih aktivnosti usmerenih na određenu, za uzrast pogodnu, temu a praćene su razgovorom, u cilju povezivanja postojećeg znanja dece sa novim saznanjima, izvođenja zaključaka. Na kreativnim radionicama seckamo, cepkamo, lepimo, crtamo, bojimo, oblikujemo, pravimo, zamišljamo, razmišljamo, maštamo. Sve ovo su sposobnosti koje će deci biti izuzetno korisne kasnije u životu, u okviru adaptivnih i školskih veština.

Radionice vodi stručni tim koji čine defektolog i logoped. Uzrast dece je od 3. do 7. Godina, a jedna grupa broji do šestoro dece.

Radionica traje sat i po vremena a prijavljivanje je obavezno.

Cenu grupnih kreativnih radionica pogledajte ovde .